178.000 potten appelmoes voor de voedselbanken

0
3115

De afgelopen weken kregen de voedselbanken een groot aanbod aan appels als gevolg van de Russische handelsboycot. Ze ontvingen veel meer dan wekelijks in de voedselpakketten kon worden verdeeld. Samen met relaties werd gezocht naar oplossingen om verspilling tegen te gaan.

Een appelmoesproducent bood aan om productiecapaciteit beschikbaar te stellen. Ook andere partijen in de productieketen (verpakkingsleveranciers etc.) boden hulp aan. Particulieren en fondsen stelden de afgelopen weken geld ter beschikking waarmee ze de producent tegemoet zullen komen in de productie- en logistieke kosten. De voedselbanken kregen 125.000 kilo hoogwaardige appels aangeboden. Vanwege de hoge kwaliteit kon hier een recordaantal van 178.000 potten appelmoes van worden gemaakt.  Kostbare appels worden zo niet verspild en voedselbanken ontvangen langhoudbare appelmoes waar hun klanten ook volgend jaar plezier van kunnen hebben. Doordat voedselbanken veel verschillende rassen appels aangeboden kreeg, kon in overleg met de producent een mooie receptuur gekozen worden.

Om ook in de toekomst snel te kunnen handelen als grote partijen voedsel verspild dreigen te worden, heeft Voedselbanken Nederland een Opportuniteitenfonds opgericht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here