Chef Manuela Tavares op zoek naar achtergebleven groente en fruit

ROTTERDAM – Het is een bekend gezicht aan het einde van een marktdag: achtergebleven groente en fruit ligt letterlijk voor het oprapen. Samen met chef en eigenaresse van restaurant Coco Manuela Tavares gaan we met deze afdankertjes heerlijke gerechten bereiden. De zoektocht levert niet alleen een goedkope maaltijd op, het gaat ook voedselverspilling tegen. Tavares ziet dat veel om haar heen, het maakt haar verdrietig. Het is vreselijk. Er wordt veel weggegooid terwijl er mensen naar de Voedselbank gaan. Een oplossing is volgens haar winkels verbieden eten weg te gooien. Dat doen ze in Frankrijk ook. Dan kan het eten direct naar instanties zoals de Voedselbank. Morgen een video waarin Tavares een maaltijd gaat maken van het gevonden groente en fruit.

Kijk verder op het kanaal van Rijnmond

Credits
(1) Chef Manuela Tavares op zoek naar achtergebleven groente en fruit – Rijnmond
(2) Video – Rijnmond
(3) Tekst – Rijnmond
(4) Restaurant Coco